Uitwisselen medicatiegegevens – Apotheek VieCuriVitaal – Venlo

Apotheek VieCuriVitaal

Tegelseweg 210 5912BL Venlo Tel:077-3206490

Uitwisselen medicatiegegevens

Één medicatiedossier

Een actueel medicatieoverzicht is belangrijk in verband met doseringscontrole en de controle op combinaties met medicijnen, die u al gebruikt.  De apothekers in Noord-Limburg en huisartsencoöperatie Cohesie maken in de regio gebruik van het landelijk schakelpunt (LSP) om snel en veilig medische gegevens met elkaar uit te wisselen. Hiermee kunnen zorgverleners indien nodig altijd beschikken over up to date informatie over hun patiënten. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties. Het delen van de gegevens gebeurt alleen met toestemming van de betreffende patiënt.
Het medicatiedossier in uw eigen apotheek en dat van uw huisarts wordt ook aangevuld met onze gegevens. Het medicatiedossier blijft daardoor steeds compleet en actueel.

Toestemming voor electronisch uitwisselen van medische gegevens

Uitwisseling van gegevens kan alleen als u daarvoor toestemming heeft gegeven. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. U krijgt bij uw apotheek of huisarts een informatiebrochure en formulier om deze toestemming (opt-in) te geven. Of u kunt toestemming geven via digiD op www.ikgeeftoestemming.nl. Geef toestemming voor alle apotheken waar u (wel eens) geneesmiddelen haalt. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Tevens is het mogelijk om na te gaan wie uw medicatiegegevens heeft opgevraagd.
Voor meer informatie kunt u terecht in Apotheek VieCuriVitaal of op bij de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie. Tevens is er een informatief filmpje over de werking van het LSP.

Actueel Medicatie Overzicht (AMO)

Een AMO is een overzicht van alle medicatie die u gebruikt. U kunt een AMO ophalen bij uw apotheek. De apothekersassistente zal met u nagaan of u de geneesmiddelen nog steeds gebruikte en of u nog middelen zonder recept gebruikt. Neem uw AMO mee naar elk bezoek aan een arts of apotheek zodat hij/zij een compleet overzicht heeft van alle medicijnen die u gebruikt.
Meer informatie vind u in deze regionale folder en informatief filmpje.